L'eter

Блог за олфактивни преживявания

Утре е…

P1130422„Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях.“

А. А. Милн, Мечо Пух

Утре блогът става на две години и тъй като първият рожден ден не го празнувах, сега ще го отбележа подобаващо – цяла седмица!

P1130561

Ще има подаръци, ще има цветя, ще има и торта! Даже две торти, защото една вече направих, за да почерпя семейството си в Кюстендил. Първо нея ще ви покажа. Не съм кулинарен спец, но обичам да правя вкусотийки, особено сладкиши. Това е доста свободна интерпретация на известната виенска Сахер торта. Вместо прословутото кайсиево сладко използвах черничев конфитюр, вместо 6 яйца – 3, вместо бяло брашно сложих пълнозърнесто, вместо със захар подсладих с мед и в допълнение намазах един слой подсладена заквасена сметана между блатовете и под шоколадовия ганаш (задължително с черен шоколад!).

 

IMGP0339

Следвах приблизително рецептата на Йоли за Сахер в чаши – тя беше най-икономичната и бърза рецепта, която намерих в нета. Е, исках торта и затова изпекох блатовете в старата кръгла тортена форма на мама. Намазах усърдно пълнежа и сипвах бавно ганаша, след като беше стоял около 20 минути на терасата, а за украса направих цвете от сурови бадеми и лешници. Пробвайте – прекрасно се получава, а очите заблестяват!

 

Previous

Нощен нарцис / Б3

Next

На 2 и се пръска с парфюм…

1 Comment

  1. Teia Ted

    Лю, честит ти празник! Още много по две желая на теб и на малкия ти дневник! С много любов от мен! <3

Вашият коментар

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén