L'eter

Блог за олфактивни преживявания

Month: декември 2013

Коледни пластове

peeling_layers_one._part_two_-_2011След като няколко часа се чудих кой точно парфюм да бъде мой спътник в празничните дни около Коледа, реших, че ще сложа…всичките! Звучи стряскащо, но е въпрос на безрезервно следване на шестото чувство и мъничко опит с различните аромати. Поне за мен е така, пък и се бях спряла на четири парфюма, от които изключих един след като реших, че ще си направя експеримент. Така задачата ми се улесни, по един или друг начин…Едновременното използване на няколко парфюма или ароматизирани продукти се нарича „наслояване“ (англ. layering).

Read More

Домът е там, където е сърцето

5eeaf6a49f0329dad05f31325633f89dВсеки трябва да е вкъщи за Коледа. Но когато домът е далеч, има няколко неща, които може да направим, за да се почувстваме уютно, спокойно, с отворен ум и сърце за хубавите неща, които предстоят. Така както се чувстваме в родния дом. Така както се чувстваме в собствения дом.

Read More

Късмет

Късметът долетя при мен на крилете на сребърно колибри.

P1170148

Звучи  приказно, нали?

Read More

Еуфория

Euphoria by ~bratkittyПоследните години на парфюмна обсебеност не ми действат отрезвяващо. Напротив. Вместо обонянието ми да си изкове цедка от безразличност спрямо всяка нова поднесена му ароматна композиция, то се изостря и търси дори в най-баналните парфюми нещо различно, вълнуващо и привлекателно. Понякога се наричам „парфюмен помияр“, колкото и подценяващо да звучи. Радост и одобрение могат да бъдат предизвикани лесно в моята гладна и жадна за нови миризми душа, но еуфорията е подвластна на малко аромати. Еуфорията е състояние на бурна радост от щастливо преживяване, което носи самочувствие и смелост. Аз бих добавила, че то е свързано и с много неконтролируеми позитивни емоции и прилив на енергия, които понякога се чудя какво да ги правя, как да приложа и използвам.

Две парфюмни съставки ме докарват със сигурност до такова състояние: пачули и сол. А когато са съчетани в една умело построена ароматна къщичка, тогава действието им се удесеторява и имам чувството, че съм способна да премествам планини, да омагьосвам с поглед, да чета мисли.

Read More

Декември дойде…

december

…и благодаря за есента!

Read More

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén