L'eter

Блог за олфактивни преживявания

Month: юли 2013

Напомняне

Gorham x & Other StoriesКакво може да се очаква от баскетболист, станал парфюмер, роден и израстнал в Швеция, с майка индийка и баща наполовина шотландец, наполовина канадец? В общи линии – всичко. И най-много очаквай неочакваното. Използвам нетърпимо за мен клише, за да подчертая колко много подскочи сърчицето ми и се надипли сивото ми вещество, когато се запознах с неговите творения. Това е Ben Gorham, основателят на Byredo – шведска изключително новаторска и минималистична в изразните си средства съвременна парфюмна емблема.

Read More

Вода и захар / Б6

P1140932Обичам, когато очакванията ми биват надминавани многократно от реалността. В положителна посока, де. Изключително приятна изненада се получи, когато реших да тествам Acqua e Zuccero на Profvmvm Roma. Първите ми впечатления от него не бяха особено възторжени, но го отдавам на блиц-тест срещата с приятелката ми, славеща се като сладокусница в парфюмните дебри, която ме омагьоса с много по-вихрещи се гурме аромати.

Read More

Изворче с жива вода

P1140413Имам си извор със жива вода. От него бликат три поточета – бяло, зелено и червено. Те ми дават сили в горещите дни, успокояват тревожните ми мисли, отварят ми очите за малките красиви неща, с които е осеяна пътеката ми и ми изправят раменете с надежда.

Read More

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén