L'eter

Блог за олфактивни преживявания

Month: януари 2013

Луи и универсалната вода / Б2


Последният ден на януари, а навън е пролет. Студено, но не съвсем. Миналата година по това време вълнените пуловери не ми стигаха, а сега се фръцкам с поли, подлъгвам се от сладолед и фрапе, ухая на цитруси, билки или нежни цветя.

Read More

Мило Дани,…

Мило Дани,

Преди четири години, в 8 часа сутринта цъфнах на прага на Шейново ухилена до уши въпреки умората и болезнените контракции, продължили цяла нощ, изкъпана, с огромен сак и напарфюмирана с Kelly Caleche eau de toilette! Няма да разказвам за раждането, защото ще е дългичко – ти се появи чак следобедв 16:20 . Ще разкажа какво причини бременността на носа ми.

Read More

Омагьосана гора / Б1

Първата изненада, която получих в новата година беше едно пакетче с проби на нов парфюм, очакващо ме самотно в пощенската кутия още на 1-ви януари.

Read More

Блотер

„Блотер“ идва от английското ‘blotter’ – попивателна. Това ще е и името на новата категория в блога, която се надявам да поддържам свежа и актуална. Блотерите са онези картончета, които стърчат като книгоразделители на всеки рафт в парфюмериите. Французите ги наричат mouillettes (произнася се муйет), което е дума и за филийки хляб, нарязани като жулиени. На български нямаше подобна дума, но в средите на парфюманите ‘блотер’ бързо се усвои и се прилага успешно и безболезнено.

Read More

Розов облак

Наближава рожденият ден на дъщеря ми. Винаги през януари, след като минат зимните празници, си припомням месеците на бременност и всички техни радости и неудобства. Парфюмите също бяха неразделна част от бременното ми ежедневие. Парфюми по време на бременност – сигурно звучи като проклятие за всички жени, минали през този чуден във всяко отношение период. Да, и на мен не ми се размина ароматното табу, но аз упорствах да открия комфортния парфюм. Нямаше как да няма такъв.

Read More

21

Няколко пъти започвам тази публикация и все не ми допада начинът, по който подхождам към нея. Все пак е първа за годината и ми се иска да не е скучна, безпредметна или излишно многословна. Затова реших да я обвържа с последните месеци.

Суеверията не са ми чужди, но и не ме оплитат до безумие в привидно сигурните си мрежи. Така беше и когато се заговори за 21.12.2012, поредния край на света. Хладнокръвно се взирах във всички публикации и предавания, коментиращи свършека и се нахъсвах с оптимизъм, попит от музика, книги и хубаво време.

21, 12, 21, 12, 21, 12………Озадачаваща мантра, извадена от изкривена двоична система, която подлуди целия свят последния месец.

Read More

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén