L'eter

Блог за олфактивни преживявания

Month: май 2011

От любов към…хранителното клошарство!Не мога да следвам готварските рецепти. Все някой продукт не ми е подръка. Все нещо не ми достига. А когато стане въпрос за последователност на прибавяне на съставките, имам много забележки и собствено виждане, което до голяма степен идва от помагането на мама в кухнята от най-ранно детство.Не съм изтънчен кулинар, нито пък засукан сладкар, нямам претенции дори да мога да забърквам вкусните манджи на баба.

 

Най-големите ми плюсове в кухнята са експериментирането с наличните количества продукти и остатъците в ъгълчетата на хладилника и шкафчетата, както и ръсенето, щипването и накапването на десетките подправки, които едва събирам в прилежащите им рафтове. Но основно е забъркването на останките от предишни удоволствия.

От любов към…еликсира!

Когато обмислях каква да бъде първата ми пълноценна публикация, дълго се чудех коя точно от маниите си да представя. Всъщност нямаше какво да се чудя – след като всяка втора мисъл в мозъка ми е свързана с аромати, то първата ми стъпка в блого-писането трябва да е за парфюм! Трябва, ама като не един и два са минали през мен и са оставили следи…незаличими… Признавам, че дори сутринта станах с тая „тормозеща“ мисъл и реших, че трябва да някаква парфюмна класика. Chanel No 5 – неее, твърде предвидимо!

Paloma Picasso – неее, имала съм само тоалетната вода, до парфюмната съм се докосвала, но все пак трябва да съм изчерпателна и да съм влюбена, в този не съм! Poison – Christian Dior – неее, за него ще има някой друг път, когато ще е вече на парфюмното ми рафтче! Колкото да мислех – Arpege, Cabochard, Shalimar, Magie Noire, Samsara, Caleche, никой друг не ме предизвиква така към писане, както Aromatics Elixir – Clinique!

 

Read More

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén