Напоследък съм ужасна майка. Егоист. Искам детето ми да е с мен, да й се радвам, но и да я контролирам, но искам и време за себе си, което получавам трудно и въобще не се чувствам зле, когато му се наслаждавам. Когато е далеч от мен, знам, че е за нейно добро – да се разнообразява, да расте и сред други хора, които оцветяват мирогледа й, но тъгувам, тревожа се и всяка нейна вещ ме разпилява и събира обратно, сякаш съм облак прах.

P1300807

Peachy ухае на косата на дъщеря ми, когато спи, на цветните ластичета, с които ми плете гривнички, на забравената й на закачалката жилетка. Честно казано, не е избухващ като вулкан парфюм, който да помете всички преди него, нито пък се разгръща като сюжет на Франк Хърбърт. Но не е и нужно. Достатъчно ми де вдъхна една капчица, за да се отключи мигновена реакция като раждащи се звезди по дължина на милиардите неврони, които съм си отгледала и на които се подчинявам безотказно.

P1310259aP1310259bP1310259cP1310259d

Peachy е идеята за праскова – кадифеният мъх на плода, сочната вътрешност, привидната крехкост на стъблото, калиграфски извитите листа. Ароматът е изгладен от безупречния усет на Настя, подобно на камъче в морето, като прасковата проблясва ту в лимоново-гумени, ту в слезеново-горчиви, ту в дървесно-сухи оттенъци.P1300905

Когато детето ми е далеч от мен, Peachy облекчава меланхолията.

PEACHY-edp-15ml-spray-2

Парфюм: Peachy

Нос: Анастасия Денисенкова

Снимки: личен архив, Нос по ветру