P1140657Мислех, че няма скоро да направя нова рубрика, но си мисля, че понякога претоварвам постнгите в блога и е нужно разумно разпределяне на информацията, така че да не става скучно или прекалено дълго за четене.

Освен това съм си поставила за цел още от училищните години да се опитвам да изразявам мислите си в по-малко, но умело подбрани думи. Не винаги успявам, разбира се, но продължавам да се уча.

„Малки открития“ ще е за някои простички продукти, на които съм се натъкнала и които ухаят на нещо много по-скъпо или недостъпно. „Малки открития“ ще е и за растенията, с които се обграждам всеки ден и които се превърнаха в мой професионален интерес от доста години насам. „Малки открития“ може и да е за много неща, които даже още не съм разбрала, че ще вмъкна в кратките му постинги.

Но първият постинг ще е малко по-дълъг. Все пак е въведение, обяснение, а и няколко малки открития чакат отдавна да попаднат тук.

prod-P74060-bigОткрих, че ролковият дезодорант на Garnier Clean Sensation, който прилича на трансформиращ се барбарон, е с прекрасно чисто, но пухкаво ухание, което се съчетава перфектно с парфюми с млечна и смокинова нотка като Hermessence Santal Massoia, Annick Goutal Ninfeo Mio, Diesel Plus Plus Feminine или Acqua di Parma Fico di Amalfi.

26742_250Открих, че лосионът за тяло Shelley Hand & Body Lotion Skin Nutrition Cocoa Butter на Statestrong е удачна подложка за черният шоколад с ядки и кафе на PG04 Musc Maori Parfumerie Generale. Достатъчно траен аромат, но без натрапчиви изкуствени нотки, които да променят вкусният PG еликсир.

LenorОткрих, че омекотителят Lenor Aromatherapy Microcapsules Elegant допълва почти с еднакъв аромат изящната мистерия от тамян, дървесина и подправки на Dark Amber & Ginger Lily Cologne Intense на Jo Malone. Казвам ‘почти’, защото мирише с шипров оттенък и е доста силен и траен. Усеща се през целия първи ден на носене на изпраните с него дрехи.

Надявам се, че ще е интересно за повечето хора, защото ароматите не са само в парфюмите, нито само в цветята!

Снимки: личен архив, garnier.co.uk , wizaz.pl , alma24.pl